More Website Templates @ TemplateMonster.com - January28, 2013!

20130509-0003

Over Eersel

Omgeving Eersel wordt ook wel de ‘parel van de Kempen genoemd’. Daarnaast behoort Eersel ook tot de zogenaamde ‘Acht Zaligheden’. De gemeente Eersel heeft vijf van deze ‘Zaligheden’ in haar midden. Naast het dorp Eersel zijn dit de dorpen Duizel, Knegsel, Steensel en Wintelre. Elk dorp heeft zo zijn eigen kleur en identiteit, de Kempische sfeer is echter in alle dorpen gegarandeerd. Binnen de gemeente Eersel is er een rijkdom aan natuurschoon: bos- en heidegebieden met vennen zijn er in overvloed. De gemeente Eersel leent zich dan ook bij uitstek voor wandelen en fietsen. Op de historische markt van Eersel zijn verschillende zaken te bezichtigen, waaronder de dorpspomp en het kapelletje. Op een van de vele terrasjes is het goed toeven met het uitzicht op het standbeeld van de Contente Mens.

In de buurt

In de buurt van onze camping kunt u vele dingen gaan doen. Zo is er prima viswater in de buurt, kunt u naar een dierentuin of naar een museum. In de buurt zijn uitstekende busverbindingen. Zo kunt u snel naar bijvoorbeeld de Beekse Bergen in Hilvarenbeek of een dagje naar Eindhoven. Zelfs de Efteling is niet ver weg! In Eersel kunt u verder een dagje strand in Brabant beleven aan het E3 strand of naar een van de vele activiteiten die in de zomer georganiseerd worden in Eersel. Kijk voor alles wat er te doen is op www.vvvdebrabantsekempen.nl.

Uitgaanstips

De Brabantse Kempen: Ontmoet het pure genieten!

20130509-0017De Brabantse Kempen (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-de Mierden) kent een rijke historie. Deze streek is in algemene zin een aantrekkelijk toeristisch-recreatief gebied. Voor zowel actieve als passieve recreatie zijn vele voorzieningen beschikbaar. De dorpen in dit gebied ademen ieder hun eigen specifieke sfeer. Alle dorpen hebben een aantrekkelijk winkelaanbod, restaurants, cafe’s enz. ; het is er allemaal. Het gebied is ook bij uitstek geschikt om al fietsend en wandelend te verkennen. Kijk voor alles wat er te doen is op www.vvvdebrabantsekempen.nl.

Wandelen in de gemeente Eersel

Eersel is uitgeroepen tot wandelgemeente van het jaar 2014!
Het gebied van de gemeente Eersel is een paradijs voor wandelaars. Het landschap kent prachtige beekdalen, bossen en natuurgebieden met vennen en heidevelden. Bovendien is het rijk aan cultuurhistorie. Op de website Route.nl vindt u een aantal wandelingen in Eersel en directe omgeving! U kunt kiezen uit een lokale wandeling of u loopt via het knooppuntennetwerk.